opc_loader
  Meer info

Vraag nu een offerte aan!
Wij sturen u binnen 2 dagen
een offerte of nemen contact met u op.

Uiteraard kunt u ook direct contact met
ons opnemen:
Tel:    +31 (0)78 8200 253
E-mail:  info@custom-company.nl

Beschrijving

U kunt met 3D printen bijzondere en onvergetelijke awards en relatiegeschenken ontwikkelen!

Wat wij voor u kunnen betekenen bij het 3D printen?

U kunt bij ons 3D printen om zo bijzondere  awards en relatiegeschenken te ontwikkelen. Wij kunnen u begeleiden of het gehele project uit uw handen nemen. Het volgende kunnen wij concreet  voor u betekenen:

 • Maken van een 3D computermodel
 • Kiezen van de juiste 3D printer en materiaal
 • Afwerken van 3D prints (voetstuk, verpakking, tekstplaatjes enz.)
 • Afwegen van alternatieven van 3D printen

Wat is 3D printen?
Bij 3D printen wordt een object laagje voor laagje met een 3D printer opgebouwd.  Het object kan zo bijna elk vorm aannemen.  Het 3D printen wordt  gedaan aan de hand van een 3D computermodel.  Dit model wordt ingelezen door de 3D printer en er wordt conform het bestand een 3D print opgebouwd.
Andere termen voor 3D printen zijn Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing.

3D printers
Er zijn inmiddels diverse soorten 3D printers op de markt en de ontwikkelingen gaan erg snel. De belangrijkste eigenschappen voor het 3d printen van awards en relatiegeschenken zijn welke materialen er geprint kunnen worden en of dit in kleur kan, de detaillering en snelheid i.v.m. de levertijd.

3D printen van awards en relatiegeschenken
Wij zijn gespecialiseerd in het 3D printen van awards en relatiegeschenken. Dit vereist specialistische kennis van de gebruikte materialen, de afwerking en opties zoals voetstukken en verpakkingen. Ook zijn er alternatieven voor 3D printen welke eventueel ingezet kunnen worden voor een beter resultaat of een lager budget.

Materialen bij 3D printen
De eerste printers waren in staat om plastic (ABS, PLA)  te printen en inmiddels kan er met diverse andere materialen geprint worden zoals (edele) metalen, keramiek en glas.

Afwerking  3D printen
Wij zorgen voor een perfecte afwerkingen van de 3D prints. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een voetstuk, verpakking , transparante case of een tekstplaatje.

Alternatieven van 3D printen
Er zijn diverse alternatieven voor het 3D printen.

 • Gietwerk
  Hierbij wordt er een matrijs gemaakt en worden  producten gegoten. Dit wordt veelal toegepast voor het maken van miniaturen en beelden.
  Dit is vanwege de relatief hoge ontwikkelingskosten  een interessante optie bij serie- en massaproductie.
 • 3D laser graveren in glas
  Bij 3D laser graveren worden door een lasermachine  in de binnenzijde van glazen sculpturen  markeringen  aangebracht. De markeringen hebben een witte / grijze kleur en worden aangebracht. Het resultaat is dat er in het glassculptuur een 3D gravering ontstaat.
 • CNC snijden
  CNC snijden kan het best worden omschreven als machinaal beeldhouwen. Een object wordt machinaal gesneden zodat er uiteindelijk een vorm ontstaat. De mogelijkheden van het 3d model zijn beperkt bij deze techniek


Wilt u meer informatie over 3D printen van awards of relatiegeschenken?
Neem contact met ons op en wij helpen u verder:
Telefoon:           + 31 (0)78 – 8200 253
E-mail                  info@custom-company.nl

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items